Handleidingen vormingsportaal

Voor een optimale weergave van het kennis- en vormingsportaal dien je te beschikken over de nieuwste versie van een van de volgende browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari of Microsoft Edge.

Onderaan deze pagina kunnen verschillende handleidingen* over het gebruik van het vormingsportaal geraadpleegd worden.

Het vormingsportaal werkt met verschillende gebruikersrollen (of accounts):

  • Verantwoordelijke van de organisatie

  • Trainers (KCD)

  • Trainers (Extern)

  • Zorgverleners

In de handleiding 'Algemene principes' wordt het verschil tussen de vier gebruikersrollen toegelicht. Daarnaast is er per gebruikersrol een uitgebreide handleiding beschikbaar waarin alle functionaliteiten uiteengezet worden.
Het is raadzaam eerst de 'Algemene principes' door te nemen, vooraleer je een handleiding over een specifieke gebruikersrol (verantwoordelijke, trainer of zorgverlener) raadpleegt.

* Alle namen en e-mailadressen gebruikt als voorbeeld in de handleidingen of demo's zijn fictief.

Registraties in het kader van de 'Trainersopleiding BelRAI'

We raden aan in de eerste fase enkel de organisatie/verantwoordelijke en de trainers te registreren op het vormingsportaal.
Het registreren van de zorgverleners (door de trainers OF de verantwoordelijke) kan op een later tijdstip. De trainers krijgen hierover de nodige uitleg tijdens de trainersopleiding.

Problemen met de e-learning of het Vlaams IT-Platform BelRAI

Werk je in Microsoft Edge en merk je bij het doorlopen van de e-learning of het werken met het Vlaams IT-Platform BelRAI vreemde zinsconstructies op? Lijkt het alsof er vertalingen gebeurden vanuit het Engels naar het Nederlands? Voer dan een van de procedures uit beschreven in dit document.

Handleiding: Algemene principes

In de handleiding 'Algemene principes' worden de verschillende gebruikersrollen en scenario's toegelicht.

Handleiding: Manager organisatie

In de handleiding 'Manager organisatie' worden alle functionaliteiten die de verantwoordelijke kan beheren op het vormingsportaal toegelicht.

Handleiding: Trainer

In de Handleiding 'Trainer (KCD)' en Handleiding 'Trainer (Extern)' worden alle functionaliteiten die de trainer of externe trainer kan beheren op het vormingsportaal toegelicht.

Handleiding: Zorgverlener

In de Handleiding 'Zorgverlener' worden alle functionaliteiten die de zorgverlener kan beheren op het vormingsportaal toegelicht.